Pompoensoep met spinnenballetjes

Pompoensoep met spinnenballetjes

31 oktober 2016 Koken 0

Ingrediënten (4 pers.)

  • gemengd gehakt 250   g
  • spaghetti
  • pompoen (vruchtvlees) 500   g
  • room 2.5   dl
  • groentebouillon 1   l
  • nootmuskaat
  • peterselie
  • peper
  • zout

Uitvoering:

 

  • Snij het pompoenvruchtvlees in kleine stukjes en doe deze in een kookpot.
  • Schenk de groentebouillon erbij en breng aan de kook.
  • Draai het vuur lager en laat 15 à 20 minuten afgedekt op een laag vuur koken tot de pompoen zacht is.
  • Mix de soep en voeg er de room aan toe. Laat de soep nog even doorkoken, haal dan de pot van het vuur en kruid  met peper, zout en een beetje nootmuskaat.
  • Rol de gehaktballetjes, steek er 4 stukjes ongekookte spaghetti in. Laat de gehaktballetjes met spaghettipootjes enkele minuten gaar worden in kokend water.
  • Laat de spinnetjes vlak voor het serveren in de soep glijden. Werk af met gesnipperde peterselie.

img-20161110-wa0003

 

 

 

Geef een reactie